Vidste du det om kornopbevaring?

Fornylig lagde jeg sidste hånd på en historisk e-bog om kornopbevaring gennem tiderne. Ved samme lejlighed fik jeg også mulighed for at se nærmere på den nyeste teknologi inden for kornopbevaring, nemlig grain solution.

Lige siden tidernes morgen – eller i hvert fald lige siden vi gik fra at være jægere til at være bønder, og fik behov for opbevaringsløsninger, så som grain solution – har kornopbevaring været genstand for megen interesse. Det er der egentlig ikke noget at sige til, for i gamle dage spillede korn en yderst vigtig rolle for befolkningers overlevelse. Korn (mel) og kød var de mest essentielle fødevare for folk, så dem skulle der absolut ikke være knaphed på.

Vejrforhold spiller ind på opbevaring af korn

Men vejrforholdene i gamle dage var ikke, som de er i dag. Derfor var det også et lotteri, om kornet voksede sig stort og godt og kom i hus, inden der eventuelt kom ugler i mosen. Dernæst spillede opbevaringsforhold også ind i forhold til, hvor godt og hvor længe kornet kunne holde sig. Dengang havde de selvsagt ikke højteknologiske kornsiloer som grain solution til at klare ærterne for dem.

I gamle dage var en dårlig kornhøst ensbetydende med en lav beholdning af mel, og det fik betydning for befolkningens daglige brød. Uden brød som basisfødevare i den daglige kost, var mange i befolkningen ilde stedt, da grønsager endnu ikke var en fast spise. Desuden var kød dyrt og svært at opdrive.

Havde de haft adgang til teknologier som for eksempel grain solution, havde de været meget bedre stillet. Så kunne de tilmed have revolutioneret bagekunsten, for mulighederne for at male et korn på den helt rigtige måde er bare så meget bedre med korn fra grain solutions kornsiloer.

 Historiske undersøgelser viser værdien ved grain solution

Værdien ved at opbevare korn på grain solution-måden viser sig især ved det slutprodukt, der kommer ud i sidste ende – om det så er brød eller kager. Man kunne godt unde befolkningen i gamle dage at komme på visit i nutiden, blot for at smage de dejlige brød og kager, som vi nu kan bage takket være iGrain og grain solution.