Smuk gulvafslibning i Roskilde

Er du for nyligt flyttet i ny lejlighed eller hus, eventuelt i København eller Roskilde, der typisk er kendetegnet ved at være bestående af et halvgammelt og slidt trægulv? Så overvejer du/i måske om det er tid til forandring, at gulvafslibe det nedslidte og riset gulv, så det igen fremstår som nyt.

At gulvafslibe eller gulvafhøvle et gulv lyder meget ligetil, men det kan gå hen og blive en større opgave, hvis man ikke ved hvordan man skal gøre det ordentlig, og hvis man selvfølgelig gerne vil have et pænt resultat som andre og man selv kan stå inde for. Det kræver derfor at man sætter sig grundigt ind i, hvordan arbejdet skal udføres, før man går i gang med gulvafslibning eller gulvafhøvling, og den tid der er afsat til det i sidste ende vil også være det hele værd med henblik på kvaliteten af sin gulvservice.

Hvordan ved jeg om mit trægulv kan gulvafslibes?

Før du går i gang med gulvafslibning er første step at finde ud af om dit trægulv overhovedet egner sig til at kunne blive gulvafslibet. Et gulv kan nemlig kun klare et vist antal afslibninger, før gulvets kvalitet beskadiges. Det er væsentligt, alt efter hvilket trægulv du ejer, at du ikke sliber overfladen helt ned til samlingen i gulvpladerne, i så fald har du ødelagt gulvet.

En måde hvorpå du kan tjekke gulvets nuværende tykkelse i laget, er ved at stikke en spids genstand ned i samlingen, hvorefter du kan måle om der er plads til endnu en gulvafslibning. Så meget lag/træ skal være tilbage:

  • 4 mm på massivt trægulv
  • 2-3 på lamelgulv
  • Laminatgulv kan ikke afslibes, da det næsten ingen slidlag har

Hvis du fortsat er i tvivl, bør du få fat på et professionelt gulvservice firma, der kan stå for gulvafhøvling og gulvafslibning, så du ikke ender ud med et dårligere resultat end udgangspunktet.

Der er en del firmaer du kan kontakte, hvis du behøver gulvafslibning i Roskilde eller København. En af dem er blandt andet firmaet Gulv Express, der kører over hele Sjælland, men primært har haft til opgave at udføre gulvservice og gulvafslibning i Roskilde, Herlev og Lyngby området.