Har du tænkt på, hvor forunderligt et ravfund er?

Det har jeg. Og det kom sig faktisk af, at jeg sidste sommer stod og plukkede kirkebær i haven. Mens jeg stod der, og var totalt begejstret over kirsebærhøsten det år – for den var stor – faldt mit blik pludselig på kirsebærtræets stamme.

Først studsede jeg lidt, men så slog det mig – det er sgu’ det rav! Ih guder, jeg har gjort årtiers ravfund i min egen have! Eller – dvs. mit ravfund var jo i realiteten frisk harpiks, som havde presset sig ud fra alle revner og sprækker i kirsebærtræet, men så langt i tankerækken var jeg på daværende tidspunkt ikke kommet endnu.

Kæmpestore klumper af harpiks hang ned ad træets stamme, og det havde den umiskendelig gullige farve, som ravfund nu engang har. Jeg fik tilmed øje på et par insekter, som ganske ufrivilligt havde fået fødderne lidt i klemme. Ih guder, tænkte jeg, jeg er rig, og følte mig helt opløftet – lige indtil det slog mig, at der nok lige ville gå en 30-50 millioner år, inden de klumper faktisk blev til ægte rav. Øv, altså.

Men den oplevelse gav mig nu alligevel blod på tanden efter at finde rigtigt rav, så derfor gik jeg på jagt efter mere information om emnet.

På ravfund.dk finder du alle svarene

I min søgen efter information faldt jeg over ravfund.dk, som producerer ravlygter til ravjagt. Først troede jeg, at det var en joke, men den var god nok. Og det gav faktisk rigtig god mening, da først jeg havde nærstuderet fænomenet. Ifølge ravfund.dk var det nemmest at finde rav med lygter i tusmørke, for lygterne er udstyret med uv-lys, som får ravet til at glimte på en ganske særlig måde, når lysstrålen rammer.

Og nu er det ikke sådan, at ravlygter kun er for de garvede ravjægere. Ravlygter fås både til nybegyndere og øvede, så alle kan være med og få en oplevelse eller flere for livet. Så jeg købte både en familiepakke og en lygte til letøvet brug.

Hvornår har du sidst gjort et ravfund?

Se, det har jeg for ganske nyligt. Selv om det var været en lidt kedelig vinter, så har det ikke skortet på efterårs- og vinterstorme. Og det er absolut optimale vejrforhold, når man skal på ravjagt, for storme får hvirvlet godt op i havbunden, og resultatet finder man i strandkanten i form af spændende ravfund.

Ravlygterne fra ravfund.dk har været virkelig effektive, og de har helt klart hjulpet mig i min søgen efter rav på stranden. Jeg har ledt på både lavt og dybt vand, for jeg købte nemlig ravlygter, der kunne fungere på alle dybder, og begge ravlygter fungerede perfekt, og gav indbringende resultat.

Så selv om jeg ikke får glæde af mit ravfund i haven, så kan jeg glæde mig over, at rav allerede findes andre steder i Danmark. Det ligger derude – lige til at gå til for alle.