Hvad er det her med statiske beregninger for noget?

Det skal handle om statiske beregninger i dag herinde på bloggen. Det er noget, som handler om stabilitet i dit hus.

Hej alle sammen herinde på bloggen! Det er præcis det i overskriften, som jeg vil fortælle om i dag herinde. Det skal handle om statiske beregninger. Tak fordi I er kommet herind forbi i dag! Det her er ikke kun noget, som ingeniører gør – statiske beregninger bruges også i byggebranchen. Læs med. 

Hvad er en statisk beregning egentlig?

hvad er det her for noget? Det er det, som jeg vil gøre jer alle sammen lidt klogere på herinde i dag. Disse statiske beregninger er i bund og grund med til at bestemme, hvor meget vægt en bygning kan tåle, før den kollapser eller bliver usikker. Det er noget, som man skal have en professionel til at hjælpe med. Det er godt at have styr på, kan I nok høre. Man kan hyre et firma til at gøre dette for en, og det er det, som jeg vil fotælle om. Det firma, som I kan gå til har mange års erfaring og er rigtig gode til det, som de laver. Du skal hyre et firma som dem, som jeg taler om i dag. Statiske beregninger anvendes i alle former for ingeniørprojekter, lige fra bygninger til broer, dæmninger og endda rørledninger! Statiske beregninger hjælper os med at forstå vores omgivelser bedre ved at bestemme, hvor stærke ting som beton virkelig er. Læs med nedenfor og lær mere. 

Er dette noget for jer?

Det er godt, at I læser med, for jeg er sikker på, at dette er noget, som I alle kan bruge til noget. Der er egentlig ikke så meget, som du skal vide, fordi du kan hyre et firma som det jeg taler om i dag. De her så dygtige og jeg har brugt deres hjælp en del gange herhjemme, når vi har bygget om. De laver statiske beregninger, som udføres for at bestemme en bygnings styrke og stabilitet af din bygning. Et eksempel kan være, at du vil fjerne en skillevæg. Så skal man beregne, om resten af konstruktionen stadig kan holde til det – og hvis ikke, hvilke foranstaltninger der er nødvendige for at forstærke konstruktionen. De er en vigtig del af ethvert ingeniørprojekt, og statiske beregninger har eksisteret i hundreder af år! En statisk beregning er en måde at beregne den potentielle belastning på en konstruktion på. Så skal du bytte nyt, eller bygge om, så er dette værd at fokusere lidt på at lære noget om. Men du skal selvfølgelig ikke måle selv.

I kan finde flere blogposts på bloggen lige her.